Ingredients
All purpose flour (Maida) - 2 cups
Butter/Ghee - 3/4 cup (at room temp.)
Chilly powder - 1 tsp
Ginger - 1" piece (minced)
Cumin seeds - 1 tsp
Green/Dry red Chillies - 1 or 2 (minced)
Curry leaves - 2 strands (minced)
Baking Soda - 1/2 tsp
Asaefoetida - a pinch
Salt - 1/2 tsp ( or to taste)
Sugar - 2 tsp

All purpose flour (Maida) - 2 cups
Butter/Ghee - 3/4 cup (at room temp.)
Chilly powder - 1 tsp
Ginger - 1" piece (minced)
Cumin seeds - 1 tsp
Green/Dry red Chillies - 1 or 2 (minced)
Curry leaves - 2 strands (minced)
Baking Soda - 1/2 tsp
Asaefoetida - a pinch
Salt - 1/2 tsp ( or to taste)
Sugar - 2 tsp
Method
1. Mix all the above ingredients together in a bowl to get a nice dough like chappatti dough.
2. If the dough is not moist enough add 2-3 tblsp of curd.
3. Grease an aluminium foil and roll out the dough into a big circle 1 "thick.
4. Using a cookie cutter or any bottle lid, cut out into desired cookie shapes.
5. Place the cut out cookies on a greased baking dish and bake it for 15 - 20 minutes in an oven preheated to 325 degrees F.
6. Cool and store in air tight containers and enjoy for many days.
Tips
- If you do not have a cookie cutter, make small balls out of the dough and flatten it with hand like a cutlet.
- You could also make some designs on the biscuits with a knife before baking.
1. Mix all the above ingredients together in a bowl to get a nice dough like chappatti dough.
2. If the dough is not moist enough add 2-3 tblsp of curd.
3. Grease an aluminium foil and roll out the dough into a big circle 1 "thick.
4. Using a cookie cutter or any bottle lid, cut out into desired cookie shapes.
5. Place the cut out cookies on a greased baking dish and bake it for 15 - 20 minutes in an oven preheated to 325 degrees F.
6. Cool and store in air tight containers and enjoy for many days.
Tips
- If you do not have a cookie cutter, make small balls out of the dough and flatten it with hand like a cutlet.
- You could also make some designs on the biscuits with a knife before baking.
सामग्री
सभी उद्देश्य आटा (मेडा) - 2 कप
मक्खन / घी - 3/4 कप (कमरे में अस्थायी पर।)
मिर्च पाउडर - 1 छोटा चम्मच
अदरक - 1 "टुकड़ा (कीमा)
जीरा - 1 छोटा चम्मच
ग्रीन / सूखी लाल मिर्च - 1 या 2 (कीमा)
करी पत्ते - 2 किस्में (कीमा)
बेकिंग सोडा - 1/2 छोटा चम्मच
Asaefoetida - एक चुटकी
नमक - 1/2 छोटा चम्मच (या स्वाद के लिए)
चीनी - 2 चम्मच
तरीका
1. chappatti आटा की तरह एक अच्छा आटा पाने के लिए एक कटोरी में एक साथ सब से ऊपर सामग्री मिलाएं।
2. आटा नम नहीं है, तो पर्याप्त दही के 2-3 tblsp जोड़ें।
3. एक एल्यूमीनियम पन्नी तेल और एक बड़ा वृत्त 1 "मोटी में आटा बाहर रोल।
4. एक कुकी कटर या किसी बोतल के ढक्कन का प्रयोग, वांछित कुकी आकार में कटौती।
20 मिनट के एक ओवन में 325 डिग्री एफ के लिए छोड़ देते में - 5. जहाँ बाहर कुकीज़ एक greased बेकिंग डिश पर 15 के लिए कटौती और यह सेंकना
6. कूल और हवा टाइट कंटेनर में स्टोर और कई दिनों के लिए आनंद लें।
टिप्स
- यदि आप एक कुकी कटर की जरूरत नहीं है, तो आटा के बाहर छोटी गेंदों बनाने के लिए और एक कटलेट की तरह हाथ से समतल।
- तुम भी पाक से पहले एक चाकू के साथ बिस्कुट पर कुछ डिजाइन कर सकता है।
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