न्यूयॉर्क: हम सभी जानते हैं कि खाने में फैट की मात्रा दिन-प्रतिदिन बढ़ती ही जा रही है। जो महिलाएं कम वसा वाले भोजन का चुनाव करती हैं, वे स्तन कैंसर के खतरे से बच सकतीं है। शोध से पता चला है कि लगभग आठ सालों से कम वसा वाला भोजन लेने वाली महिलाओं में स्तन कैंसर से होने वाली मौत की संभावना कम हो जाती है। यहां तक कि स्तन कैंसर जैसी बीमारी से उभरने की उनकी उम्मीद 82 फीसदी अधिक हो जाती है।
अमेरिका के लॉस एंजिलिस बायोमेडिकल रिसर्च इंस्टीट्यूट के रोवान चेलेवोस्की का कहना है कि “पहली बार हमने स्तर कैंसर से होने वाली मौतों की जांच की है। इस दौरान हमने पाया है कि जो महिलाएं लगातार कम वसा वाले आहार लेती हैं, उनके कैंसर से उभरने की संभावना ज़्यादा होती है”।
यह शोध अमेरिका के ल्यूसियाना में चल रहे अमेरिकन एसोसिएशन फॉर कैंसर रिसर्च की मीटिंग में क्लीनिकल ट्रायल के पहले सेशन में प्रस्तुत किया गया।
New York: We all know that the amount of fat in food is increasing day by day. Women who opt for low-fat diets are, they can not escape the risk of breast cancer. Research has shown that almost eight years to breast cancer in women taking low-fat diets are less likely to have a higher mortality. Even the emergence of diseases like breast cancer exceeds 82 percent hoped.
Rowan Celevoski Los Angeles Biomedical Research Institute of America says that "the first time we have examined the level of deaths from cancer. During this time we have found that women who regularly take low-fat diet, their cancer is more likely to emerge. "
This ongoing research in the US Lusiana meeting of the American Association for Cancer Research's first clinical trial were presented at the session
अमेरिका के लॉस एंजिलिस बायोमेडिकल रिसर्च इंस्टीट्यूट के रोवान चेलेवोस्की का कहना है कि “पहली बार हमने स्तर कैंसर से होने वाली मौतों की जांच की है। इस दौरान हमने पाया है कि जो महिलाएं लगातार कम वसा वाले आहार लेती हैं, उनके कैंसर से उभरने की संभावना ज़्यादा होती है”।
यह शोध अमेरिका के ल्यूसियाना में चल रहे अमेरिकन एसोसिएशन फॉर कैंसर रिसर्च की मीटिंग में क्लीनिकल ट्रायल के पहले सेशन में प्रस्तुत किया गया।
New York: We all know that the amount of fat in food is increasing day by day. Women who opt for low-fat diets are, they can not escape the risk of breast cancer. Research has shown that almost eight years to breast cancer in women taking low-fat diets are less likely to have a higher mortality. Even the emergence of diseases like breast cancer exceeds 82 percent hoped.
Rowan Celevoski Los Angeles Biomedical Research Institute of America says that "the first time we have examined the level of deaths from cancer. During this time we have found that women who regularly take low-fat diet, their cancer is more likely to emerge. "
This ongoing research in the US Lusiana meeting of the American Association for Cancer Research's first clinical trial were presented at the session
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