लोग अपने स्वास्थ्य को देखते हुए दूध वाले उत्पादों में अलग से चीनी मिलाना प्रिफर नहीं करते हैं। उनको लगता है कि ऐसा करने से वे या तो मोटे हो जाएंगे, या उनका स्टैमिना प्रभावित होगा। दूध उत्पादों में अलग से चीनी मिलाने के कारण, स्वास्थ्य के प्रति जागरूक लोग इसे खाने से बचते हैं। ऐसा करने वालों के लिए एक खुशखबरी है, क्योंकि डेनमार्क के शोधकर्ताओं ने मीठा दही जमाने में सफलता पाई है।
शोधकर्ताओं की टीम ने दही जमाने वाले बैक्टीरिया के चयापचय गुण में बदलाव लाकर, प्राकृतिक रूप से उसे मीठा बनाने में कामयाबी हासिल की है। इसके अलावा शोधकर्ताओं ने माइक्रोबायोलॉज़िस्ट तरीकों के उपयोग से दही के लैक्टोस को पूरी तरह निकालने का तरीका भी ढूंढ निकाला है।
तो अब वे लोग भी मजे से दही खा सकेंगे, जिन्हें दूध उत्पाद पचता नहीं है। डेनमार्क की बहुराष्ट्रीय बॉयोसाइंस कंपनी हेंसन होल्डिंग के उपाध्यक्ष व शोधकर्ता एरिक जोहानसन का कहना है कि “हमारा लक्ष्य यह था कि दही में पाए जाने वाले बैक्टीरिया, ग्लूकोज़ को न पचा पाएं, जो चीनी का एक मीठा रूप होता है। हम चाहते थे कि वे लोग ग्लूकोज़ का सेवन करते हुए वापस ग्लूकोज़ ही निकालें”।
यह शोध ‘एप्लाइड एंड एनवायरनमेंटल माइक्रोबायलॉजी’ में प्रकाशित किया गया है।
Given their health harmonize Prifr Chinese milk products do not separate. They think that by doing so they will either obese, or stamina will be affected. Apart from adding sugar to milk products due to health conscious people avoid eating it. This is good news for those who, because Danish researchers has succeeded in sweet curdling.
A team of researchers curdling bacteria by modifying the metabolic properties, is a natural way to sweeten managed. In addition, researchers using methods Maikrobayolojist lactose in yogurt has found the way to completely remove.
So now they will also happily eat yogurt, the milk product is not digested. Henson, vice president of the holding company and the Danish multinational Boyosains researcher Eric Johansson says, "Our goal was that the bacteria found in yogurt, glucose may not digest, which contains sugar as a sweet. We wanted to remove the glucose back while they consumed glucose. "
The research "Applied and Environmental Maikrobayloji 'has been published in.
शोधकर्ताओं की टीम ने दही जमाने वाले बैक्टीरिया के चयापचय गुण में बदलाव लाकर, प्राकृतिक रूप से उसे मीठा बनाने में कामयाबी हासिल की है। इसके अलावा शोधकर्ताओं ने माइक्रोबायोलॉज़िस्ट तरीकों के उपयोग से दही के लैक्टोस को पूरी तरह निकालने का तरीका भी ढूंढ निकाला है।
तो अब वे लोग भी मजे से दही खा सकेंगे, जिन्हें दूध उत्पाद पचता नहीं है। डेनमार्क की बहुराष्ट्रीय बॉयोसाइंस कंपनी हेंसन होल्डिंग के उपाध्यक्ष व शोधकर्ता एरिक जोहानसन का कहना है कि “हमारा लक्ष्य यह था कि दही में पाए जाने वाले बैक्टीरिया, ग्लूकोज़ को न पचा पाएं, जो चीनी का एक मीठा रूप होता है। हम चाहते थे कि वे लोग ग्लूकोज़ का सेवन करते हुए वापस ग्लूकोज़ ही निकालें”।
यह शोध ‘एप्लाइड एंड एनवायरनमेंटल माइक्रोबायलॉजी’ में प्रकाशित किया गया है।
Given their health harmonize Prifr Chinese milk products do not separate. They think that by doing so they will either obese, or stamina will be affected. Apart from adding sugar to milk products due to health conscious people avoid eating it. This is good news for those who, because Danish researchers has succeeded in sweet curdling.
A team of researchers curdling bacteria by modifying the metabolic properties, is a natural way to sweeten managed. In addition, researchers using methods Maikrobayolojist lactose in yogurt has found the way to completely remove.
So now they will also happily eat yogurt, the milk product is not digested. Henson, vice president of the holding company and the Danish multinational Boyosains researcher Eric Johansson says, "Our goal was that the bacteria found in yogurt, glucose may not digest, which contains sugar as a sweet. We wanted to remove the glucose back while they consumed glucose. "
The research "Applied and Environmental Maikrobayloji 'has been published in.
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